Lunch med Liv och Davidsson!

Ida och jag träffades på stan idag, och vi passade på att äta lunch på "Esters kök & bar". När vi satt och åt, frågar Ida mig - sååg du inte vem som gick förbi vårat bord?
Näe, svarar jag, och hon tvingar mig slita ögonen från den såå goda maten på tallriken=).
Det var ju Stefan Liv, och kolla där är ju Davidsson också!! Mobilen åkte upp direkt och så iväg med sms till kompisarna! Sedan fick mobilen ligga kvar på bordet ifall dom skulle gå förbi igen. (Så  hon då skulle kunna ta ett kort).=). Hon är för söt min lilla Ida!  (Kan ju även säga att hon tog en bild när vi gick, och det som syns är min rygg och nån människa längre bort man inte kan se).

Sedan gick vi till Lindex för jag skulle köpa en jacka jag sett till Hugo. (Hade en 25% rabatt  som gick ut idag). Men naturligtvis är ju jackan slut, så det blev byxor och tröja istället. Så här fin blev han i det, killen!


Just nu är det bara jag och killarna hemma. Thomas är å tränar och Ida är på bio med en kompis.
Filip hade lite tråkigt så han satte igång att göra chokladbollar. Han ska ju bli kock eller konditor när han blir stor så det är ju bäst att han övar lite=). (Han brås väl på sin farfar som så gott har jobbar som kock hela sitt liv!)

Äntligen fick jag träffa honom!

Min lille nya brorson.! Än så länge har hans mamma och pappa inte bestämt vad han ska heta, jag och mamma(farmor) tycker det är en liten Olle (jättegulligt). Men det sa Tony absolut inte att det blev!
Ååhh, de va så myysigt att få gosa med en alldeles ny liten bebis, dom är ju så goa! Nästan så man blir lite sugen på en till - men bara nästan=). Är mer än nöjd med de tre jag redan har=).

En jättestolt farmor!


Och en minst lika stolt kusin!


Under tiden vi var och hälsade på Petra och Tony tog Thomas pojkarna med sig och klippte Filip på A6. Och så här fin blev han killen!

Lördagen!

Idag hade vi några kompisar på middag! Dom hade nyss fått sitt tredje barn, så det var så mysigt att få gosa med en liten bebis igen. Man glömmer ju fort bort att dom är så himla små=). Ida och jag turades om att hålla honom hela tiden=).

Barnen hade roligt. Men Hugo har lite svårt med att dom ska leka med hans leksaker. Men det gick väl rätt ok ändå!


Kaffet tog vi framför tv:n. Var ju tvugna att se HV spela  - tyckte iallafall papporna =).


På kvällen sen gick Thomas till Danne.F och kollade på fotbollen. Här hemma släcktes alla lampor ner (earth hour) och Ida tände ljus i hela huset. Sedan  bäddade vi ner oss i soffan och kollade på Robinson (för tv:n fuskade vi med att ha på!).
Det var riktigt mysigt att sitta där i mökret!

En perfekt dag!

Idag har det verkligen varit liv å rörelse här hemma. Tony kom hit på morgonen och vi åt frukost tillsammans. Sen stannade de tre äldre barnen hos mig, medans han åkte upp till Petra och bebisen några timmar. Och det var fullt ös, till både Emil och Hugo somnade till slut. Jag passade på att grädda en stor hög med pannkakor då!

Sedan kom Tony tillbaka, och även lillebrossan kom förbi en sväng. Det var ju inte direkt igår vi träffades så det var riktigt roligt att ha båda brossorna här för en gång skull =).
Vi käkade pannkakor, och festade även med lite grädde och sylt till (fredag ju)=).

Killarna i full gång att slänga ut allt från lådorna i köket.


Och storasyrrorna var med och busade lite!


Ronny skojar med Hugo!


Glass tajm!


Ja, dom känner sig som hemma iallafall mina käre bröder - slängde sig i soffan och spelade x-box 360 en stund. Tur att dom har en snäll syster=) som tillåter det!



Sen när mina bröder hade åkt så kom Thomas brossa Mats förbi. Och det var verkligen inte igår vi träffade honom heller. Mats visar en massa dåliga hårdrockslåtar för Thomas på You tube.

Välkommen till världen.

Lille underbara brorson. Jag längtar såå tills vi ska träffas du och jag!


Pappa Tony sätter på den allra första blöjan på nykomlingen. Å många, många fler kommer det ju att bli =).


Stolt pappa!

Våren är på väg..??

Solen lyser iallafall, men det är ju jäkligt kallt i luften, speciellt på morgonen brrr!  Våren är på väg inomhus iallafall =).
Fick påskliljor av Louise igår!


Hugo är så söt - han har lärt sig att ta på strumpor nu. Så det är mycket av och på hela tiden.

Skönt med sovmorgon!

Vi tog oss en sovmorgon Hugo och jag - det var himla gött! Eller rättare sagt så slumrade jag, och Hugo kollade på tecknat  i spjälsängen bredvid! Fasar för nu när vi ska byta säng på honom, då blir det bara till att kravla sig upp på morgonen.Usch ja, den dagen-den sorgen!
Hur kommer det sig egentligen att jag är född med kronisk morgontrötthet?? Men däremot på kvällarna får jag verkligen tvinga mig i säng!

Ikväll kommer Thomas pappa Bosse och Fridur och är hos barnen. Jag jobbar och Thomas hade också nåt på sitt jobb.

Lite gammal bild=). Från förra julen!

Grattis till den lille killen!

Grattis Tony och Petra till den lille killen. Nu har ni ju två av varje så det var ju bra fördelat=). Tänk vad roligt de tre pojk-kusinerna kommer att ha. Hugo kommer nog att lära upp dom två bröderna både det ena å det andra=).
Det ska bli så mysigt att få lukta lite bebis-gos igen - längtar!

Här hemma i eftermiddas frossade vi i våfflor.(våffeldagen ju!)
Thomas, Danne.K och Danne.G skulle iväg på HV, men dom hann slänga i sig en våffla och kaffe innan. Även Louise och lille Linnea var här en sväng.

Jag hade ju tänkt överraska Louise med våfflor när hon skulle komma över på en kopp kaffe, men det visade sig visst att det var tredje gången idag.(På jobbet först, sen stog den käre mannen med våfflor när hon kom hem, också slutligen även hos mig) =).


Även Filip och hans kompis Jesper mumsade i sig några stycken!


Det skiljer ju några år på Linnea och Hugo men dom leker rätt bra ändå=).

Ibland är dom helt underbara !

Min lilla familj alltså! (Å ibland lite mindre underbara också för den delen) =). Men iallafall - när jag hade varit hos mamma i Norrköping så hade Thomas putsat alla fönster på nedervåningen, och Ida hade äntligen städat hos sina fiskar (hade ju hotat med att spola ner dom i toan om hon inte höll rent) =).

Å Thomas sökte lite beröm och frågade om jag såg nåt specellt när jag kom hem, han gav ledtråden att jag kunde "titta ut" och se om jag kom på det. Då fick jag klappa honom på axeln och säga braaa. (Hi, hi dom som sett "Mia & Klara" vet ju vad jag menar).

Ja, nu slipper vi ju skämmas när solen skiner ute iallafall
- bra jobbat Thomas. =)


Å Idas fiskar mår nog så mycket bättre nu när dom slipper simma runt i sin egen smuts!

Idag blir jag faster =)

Imorse kl.07.08 skickade storebrossan ett sms att dom var på väg in. Åh vad spännande! Det är ju ett planerat kejsarsnitt så jag vet ju att det blir idag iallafall. Får se när han hör av sig. Jag tror att det kommer att bli en liten kille till (tyckte jag kunde urskilja det på ultraljudsbilden) =). Men vi får väl se!

Här är lille Emil som snart blir storebror (tillsammans med kusse Hugo).


Och de stolta storasyrrorna !


Mina killar !

Filip var snäll mot lillebrossan och plockade fram "små einstens" på datorn som han verkligen älskar. Det är så gulligt av Filip att "offra" sig och sitta å titta på tecknat som är lämpat för 2 år!


Sen hittade jag även denna bilden när Hugo skulle åka i morfars traktor, men började gallskrika så fort han satte igång motorn=). Får hoppas det går bättre nästa gång för han älskar ju verkligen allt som har med traktorer och bilar att göra ! Kommer ihåg att det var precis likadant när Filip var liten =). Men eftersom Hugo är en rätt tuff kille så trodde jag att det inte skulle vara några problem - men icke.

Vaknade med huvudvärk idag....

....men håller på att hälla i mig massor av kaffe här på förm. så kommer det nog bli bra igen =).

Hugo kör omkring med sin bil här nu, och duktiga som han är har han tagit på sig hjälmen =). Ida har påpekat att hon inte enligt lagen behöver ha hjälm på sig nu när hon är 15 år!
Men vi har diskuterat detta jättemycket, och jag tror att hon ändå har förstått nu hur viktigt det faktiskt är. Det var ju inte så längesen hon ramlade på väg hem från skolan så cykeln gick sönder.

Hugo däremot tycker det bara är roligt med hjälm (så länge han själv får bestämma när den ska va på) =).


Hittade en bild på Filip i kameran när han spelar handboll. Den är lite suddig! (Filip är han som springer i mitten av kortet)


Ida och Filip är lediga idag (studiedag).
Men ingen av dom är hemma ändå! Filip är med sina kompisar och Ida är och hälsar på sin praktikplats hon ska till nästa vecka. Hon ska vara på "Aqua" på Barnarpsgatan. Sedan skulle hon och Elin komma hem och passa Hugo en stund när jag åker och jobbar (innan Thomas kommer).

Hemma igen!

Det var jätteskönt att va iväg på en liten kort-weekend!
Och verkligen skönt att få umgås lite med mamma som det inte
har blivit så mycket av det senaste, eftersom hon är iväg på sin utbildning.

Vi har egentligen inte gjort så mycket. Strosade runt på stan och tog en fika.
På kvällen gjorde vi egna kebab, satt å tjötade och kollade på Robinson.
Jättemysigt - tack för en trevlig helg, mamma!

När jag kom hem till Jkpg så åkte vi direkt till ett Tupperware party som Thomas pappa Bosse och Fridur hade.
Hade bestämt innan att jag nog inte skulle köpa nåt, tyckte att jag inte hade nåt behov av några fler plastburkar.
Men visst hade jag gjort en beställning när jag åkte därifrån =).
En burk som ska hålla grönsaker fräscha i kylen länge!
(Mamma flinar nog när hon läser detta, eftersom jag tjatade om att
 Ikea-burkar duger lika gott) =)
Ja, ja - jag kommer ju iallafall ha fräscha grönsaker i fortsättningen.=)

Hugo tyckte det var väldigt roligt att dra omkring med weekend-väskan jag hade lånat från pappa.


Hugo fick mitt hjärta att smälta ikväll när jag läste go natt saga för honom.
Han la huvudet på sned å tittade med rådjursögon och sa miin maamma!
Sedan satt han å klappade min hand genom hela sagan.
Åh, lille hjärtegull - mamma ska aldrig åka ifrån dig igen. (Kännde jag just då iallafall) =).



Klippning hos frisören!

Nu var det verkligen dax att klippa lilleman för snart så ser han ut som en liten
Hugolina istället för Hugo =).
Han tyckte det var lite farligt att sitta i stolen själv, så det kändes tryggare att sitta i mammas knä.
(som fick hur mycket hår på sig som helst för att Hugo
hade myror i brallan,och inte kunde sitta stilla =)



 
Och titta så fin han blev killen.!
Men det var nästan otäckt att se hur otroligt lik han blev Filip (när han var i den åldern).
Som en liten kopia =).
(kolla in de söta katt-tassarna på håret)



När vi var klara med klippningen gick vi in på BVC (V.Storgatan) för Ida ville visa utställningen som hennes klass har där just nu!
Och den var jättefin - väldigt färgglad, så den passar ju på ett ställe som just BVC.


Och just den här delen har Ida gjort!



Nähä, nu måste jag verkligen gå och lägga mig eftersom jag ska upp tidigt och åka till mamma i Norrköping imorgon bitti.
Ska verkligen bli skönt å komma iväg en sväng =).
Ska bara försöka väcka Thomas som ligger å sover i soffan just nu.
Han brukar va vääldigt svårväckt när han har somnat där.


Åh vad härligt!

Har precis bokat bussbiljett till Norrköping i helgen!
Ska upp till mamma som veckovis bor där nu för sin utbildning.
Åh -  vi ska ha det så myysigt bara hon och jag.
Å inte kommer jag behöva torka upp nån chokladsås från golvet heller,
härligt =).

Bion som vi pratade om mamma, får vi väl hoppa över kanske, funkar väl inte med din onda rygg.
Men vi ska väl se till att äta lite gott å så iallafall !
Jag längtar =).

Lille Prins Bus !

I morse var lilleman i farten igen!.
Tyckte att det plötsligt blev lite för tyst, vilket det oftast inte är här hemma.
När jag kom ut i köket hade Hugo placerat ut knäckebröd på golvet och var i full gång med
att hälla god chokladsås över dom.
Smaskens tyckte Hugo - nääe tyckte mamma som inte ens hunnit få i sig morgonkaffet än=).
Men det är väl charmen med att ha en liten busunge!!

Det fick bli en dusch och sedan satte vi på dom nya fina kläderna vi köpte igår.

kolla in det coola sättet att sätta in nappen på=)

En sväng till A6....

...fick det bli idag på eftermiddan!

Pojkarna behövde både kläder och skor, dom växer så det knakar!
Ida var också med för hon behöver ju alltid något (enligt henne själv iallafall) =)

När vi hade handlat färdigt och skulle gå å fika, kom vi på att Filip började träna om 20 min!!
Det fick bli att köpa med oss fikat, slänga in oss i bilen och åka hem istället. (Och Filip hann iväg också!).

Nu precis har Ida och jag tittat färdigt på Grey`s anatomy, som var riktigt sorgligt idag.
Med tårar i ögonen sitter vi och flinar åt varann, för att vi är så blödiga=).

Ska nog försöka gå lägga mig tidigt ikväll, är såå trött.
Men det slutar väl med att man somnar i soffan om jag känner mig själv rätt!!

20 år !!

Kan inte fatta det riktigt, men idag är det 20 år sen Thomas och jag träffades. 
Man kan ju inte annat än känna sig lite gammal.
Jag menar - vi har ju en dotter som är 15 år (lika gammal som vi var när vi blev tillsammans).
Vi frågade Ida om hon tyckte att hon hade gamla föräldrar, men det tyckte hon absolut inte -
så tack för det lilla gumman =)

Vi skulle egentligen myst lite och ätit nåt gott ikväll, men får spara det till helgen för jag har hoppat in extra på jobbet inatt!
Men på sätt och vis är det bättre att ta det till helgen när vi är lediga.

Tusen pussar och kramar till dig, my little honey !!
Vi kör 20 år till, eller =)...love you.

Thomas och lille Hugo.

Min duktiga kille i köket!



Filip och jag fixar till lasagne!

Ida och Hugo sjunger "Blinka lilla stjärna"

 

Klockan till höger...

...jag vet, jag vet att den inte går rätt !!
Det är ett under att jag överhuvudtaget kunna lägga in klockan (med en hjälpblogg).
Men att ändra tiden klarar jag INTE! =)
Ska få lite hjälp av min räddare i nöden - Malin, i veckan med hela bloggen.
Då rättar nog allt till sig =)

Jobbat färdigt mitt 25-timmmars pass...

...rätt skönt att va hemma igen!

Hade fribiljetter till bomässan så Ida, Hugo och jag åkte dit, medans Thomas och Filip var på handboll.
Vi såg snygg-Matte och Willy från bygglov. Hade velat ta en bild på dom med Hugo (som andra barnfamiljer gjorde), men jag var alldeles för fisig för det.
När jag bad Ida om det trodde jag hon skulle dö! =)

Jag köpte iallafall ett sånt där set med diskmedelflaska och diskborsthållare som jag länge tänkt att köpa.
(Kan meddela dig Malin att den finns i ROSA = jättefin!)

Nu måste jag försöka få liv i Hugo som ligger och sover i soffan, alldeles för sent- så får väl se när han somnar ikväll!
(Tur att jag är ledig imorgon).


Wow, den här blev Hugo mäkta imponerad av!
 

Lite extra energi går det ju åt!


Efter det här roliga var Hugo dyngsur, tur att man är van och har extra byte med sig =).


Mycket snygg om jag själv får säga! Det står diskmedel på pumpflaskan men det syns lite dåligt =).


En väldigt trött Hugo som jag måste väcka nu!

Mmm morotskaka!

Ida och Elin bakar morotskaka till fredagsmyset i skolan imorgon.


Hugo sover....

....och jag passar på att ta en kopp kaffe vid datorn=).

Vi har varit ute en sväng och testat den nya lekställningen på gården bredvid oss.
Hugo tyckte nog att den var lite otäck eftersom han inte kom ner själv.
Desto roligare var det att gå ner till Göteborgsvägen och kolla in alla stoora lastbilar-wow.





Så här fint blev det förrästen i Idas rum med det påslakanet hon fick utav dig mamma.
Hon är verkligen helnöjd=).

Dom härliga kidsen!



Ååh, jag satt och tittade på lite gamla kort och hittade lite bäbisbilder.
Det känns som det var igår.
Herre jisses va tiden går!!

Precis kommit hem från jobbet..



Jobbar inte nu förräns på lördag, och det är ju rätt gött!!
Tänkte bara att jag skulle lägga ut bilderna på min superduktiga Ida när hon sjöng solo
i Pingskyrkan för ett tag sen. (Eftersom du mamma tyvärr inte kunde komma å titta).
Det gick jättebra-å hon sjöng så fint så. Fattar bara inte var hon fått den talangen ifrån?
Varken från Thomas eller mig iallafall =).




Filip tyckte att det var lite orättvist att han inte fick vara med i bloggen=).
Så här är han den lille datanörden (hi hi).

mums!


Hej svejs!

Då ska man börja blogga då, jag som precis klarar av att surfa på aftonbladet=).
Men jag fick hjälp av min gulliga jobbarkompis att komma igång-tack snälla Malin!

Har suttit och knåpat en stund här nu med bild och text å det är en ren djungel för mig (hjälp).
Får ta ett snack med Malin på jobbet i eftermiddag=).
Hugo fick jag muta med glass och Hitta Nemo för att få sitta lite i lugn och ro (man får komma på sina små knep=).

RSS 2.0